10 jaar Zakenfroukje en nog altijd nieuwsgierig

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren: 2 maart 2009 schreef ik me officieel in bij de KvK in Utrecht als Zakenfroukje. Inmiddels is het 10 jaar verder in de tijd en is Zakenfroukje nog altijd alive and kicking (butt :)).

De afgelopen 10 jaar heb ik met ontzettend interessante mensen en bedrijven mogen samenwerken in zowel binnen- als buitenland. Living the dream! In elke opdracht leerde ik weer wat nieuws, deed ik iets anders en ontwikkelde ik me verder als allround marketeer en gedreven project manager.

Projecten opstarten, doorontwikkelen en tot een goed einde brengen geeft me nog altijd enorm veel energie. Chaos verwerken tot iets dat (wel) overzichtelijk wordt. Projecten die maar niet los komen, optillen en naar grote hoogten brengen. Mensen in beweging krijgen, problemen (helpen) oplossen, dat vind ik altijd weer kicken.

Kriebels

Tuurlijk kriebelde het wel eens in de afgelopen 10 jaar. Was ik nog op het juiste pad? Ben ik goed/slim/handig/nieuwsgierig/zakelijk genoeg? Moet ik niet ook eens iets heel anders proberen?

Sport

Dat andere dingen proberen heb ik dan vooral gedaan op sporteducatie gebied. Ik werd Spinning instructeur en later ook nog yoga docent en BoxingYoga head coach. Super tof om het zakelijke werk met sportieve lessen te kunnen combineren. Uiteindelijk had ik zelfs nog een jaar lang mijn eigen yoga studio in Utrecht. Na onze verhuizing van Utrecht naar Wijdenes heb ik echter alle reguliere lesgeef activiteiten stop gezet, want dat paste niet meer in het nieuwe werk/leefritme.

Op scherp

Dit jaar begon het weer te kriebelen. Het voelde tijd voor iets nieuws en dit keer op meer zakelijk gebied. Ik wil mezelf graag vakinhoudelijk weer eens helemaal op scherp zetten, nieuwe kanten ontdekken, een nieuwe leercurve inzetten, andere dingen doen en daar plezier in hebben en als het even kan ook weer heel goed in worden. 💪🤓

Ik hinkte op 2 gedachten: 1. me vanaf nu nog meer toeleggen op interim team lead rollen, of 2. me verdiepen in proces/prestatie verbeteringen aan de hand van Lean of Lean Six Sigma… Het werd dat laatste, want dat leek me extra uitdagend en nuttig bovendien ook voor interim rollen op de lange termijn.

Ontwikkelen: theorie en praktijk

Aan het begin van 2019 volgde ik een opleiding Lean Six Sigma (Green Belt) en ik werd hier zo razend enthousiast van, dat ik mezelf voor 2019/2020 ook als doel heb gesteld om daar in verder door te ontwikkelen. Maar ja, hoe dan?

Het leek me handig om een tijdje mee te kunnen lopen/kijken/doen met een bedrijf dat hier helemaal in thuis is, puur om het vakgebied en de aanpak nog beter te begrijpen. Wellicht dat er zich dan ook kansen voordoen om met dat bedrijf samen te werken en opdrachten te doen.

HofP

Laat ik nu een hele toffe oud-opdrachtgever hebben die enorm gespecialiseerd is in het verbeteren van prestaties op de werkvloer en ook een interim tak heeft. Daar moest ik dus nodig weer eens koffie drinken.

Voor de koffie-afspraak had ik een duidelijk doel voor ogen: kijken naar de mogelijkheden om samen te werken met daarbij als synergetisch voorstel: (Froukje wil graag) meer vlieguren maken in (Lean) implementaties/advies en waar mogelijk jullie (het bedrijf) uit de brand helpen (als flexibele schil) als er voor de vaste krachten (te) veel werk is.

De eerste koffieafspraak duurde nog geen 3 minuten, of ik had al een volmondig: ‘TE GEK, GAAN WE DOEN!’ als antwoord op mijn vraag/voorstel. Zo gaaf dat op basis van de eerdere samenwerking er nog steeds zoveel wederzijds vertrouwen, openheid en durf is om samen het avontuur aan te gaan. Een hele eer.

Ontdekkingsreis van 1 maand

Zodoende ga ik in de maand juni op ontdekkingsreis met House of Performance. Deze maand ga ik meelopen en meedoen om te ontdekken wat er allemaal bij lean implementaties en het adviesvak komt kijken. Als we allebei blij zijn met hoe het gaat en potentie zien in meer, zetten we de samenwerking voort. Exciting times ahead :).

*UPDATE*: het werd niet een maand ontdekken, maar bijna 6 maanden samenwerken op een hele toffe opdracht bij een mooie klant! Samen met diverse collega’s heb ik advies en begeleiding mogen geven in Agile werken, 2 scrum teams opgezet en ondersteund als Scrum Master. Super toffe klus!

Op naar de volgende 10

De komende 10 jaar treed ik met veel plezier en nieuwsgierigheid tegemoet. Er is nog zoveel te zien, te leren, te brengen, te verbeteren en te doen. Heb er al helemaal zin in. Bring it on!

4 thoughts on “10 jaar Zakenfroukje en nog altijd nieuwsgierig”

  1. Top Froukje, jezelf blijven ontwikkelen is de sleutel tot voortzetting van succes. Niet op je lauweren rusten, maar nieuwsgierig blijven en investeren in verdieping of verbreding. Gefeliciteerd met de eerste resultaten van deze nieuwe tak van Zakenfroukje!

  2. Gaaf Frouk! Je geeft nog net zo veel energie als 10 jaar geleden en heel knap hoe jij jezelf blijft doorontwikkelen, chapeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.