Vrijwilligerswerk met inhoud

Ik ben een bezig bijtje… Waarom stilzitten als er dingen te doen zijn? ūüôā

Ik zet mijn (marketing en sport) kennis & kunde graag in voor anderen met zowel betaalde opdrachten als met vrijwilligerswerk. Als ik tijd over heb, sta ik klaar voor organisaties met maatschappelijke waarde.

Vrijwilligerswerk doe ik graag vanuit de inhoud. Allereerst om anderen verder te helpen, en uiteindelijk help ik zo ook mijzelf. Ook met vrijwilligerswerk doe ik weer nieuwe ervaringen, inzichten, idee√ęn en contacten op.

Hieronder een overzicht van mijn activiteiten als vrijwilliger door de jaren heen.

Eind jaren ’90: Jailhouse

Toen ik nog op Goeree Overflakkee woonde en een jaar of 17 was, meldde ik me voor mijn eerste vrijwilligersbaantje. Dat was bij Poppodium Jailhouse. Ik hielp mee achter de bar en hielp met opruimen als de deuren dicht gingen na optredens of open avonden en het jaarlijkse festival De Flakkeese Dagen.

2005: Commissie Samen

Vele jaren later, tussen mijn HBO en universitaire studie in, meldde ik me samen met mijn huisgenootje Marl als vrijwilliger bij de Commissie SAMEN en mochten we 6 maanden werken als vrijwilliger op een project in Pondicherry, India. We gaven toen Engelse les en rekenen aan kleine klasjes jongens van de boarding school aldaar. Wat een ervaringen hebben we daar opgedaan. Veel meegemaakt: van alles gezien, geproefd, gevoeld en gehoord. Ons blog van toen staat nog steeds overeind.

2005 – 2006: Nimbas Student Association

Tijdens m’n universitaire studie heb ik ook diverse vrijwillige activiteiten ontplooit. Zo was ik chairman van de guest lecture committee (wij zorgden voor leuke gastsprekers en organiseerden diverse avonden). Later werd ik zelfs¬†voorzitter van de studentenvereniging NSA (Nimbas Student Association).

2006 – 2009: ORMIT

In mijn management trainee tijd (ORMIT) was ik voorzitter van PlatfORM, een denktank en klankbordgroep van Ormitters die  meedenken met het bestuur.

2009 – 2013: VMC, OVLR, SMC030

Om mijn zakelijke netwerk in en inhoudelijke kennis bij te spijkeren, werd ik als Zakenfroukje lid van diverse netwerkclubs. Zo zat ik bij VMC (Vrouwen in marketing en communicatie), de OVLR (Ondernemersvereniging Leidsche Rijn) en SMC030 (Social Media Club Utrecht.  Bij alle 3 had ik een actieve rol. Ik vind dat namelijk de manier om echt een goed netwerk op te bouwen, ervaring op te doen en waarde toe te voegen aan dat wat ik leuk vind.

Bij VMC zat ik de in de ledencommissie, bij de OVLR was ik secretaris en bij SMC030 was ik een van de founders met als hoofdtaak (locatie)sponsoring.

2015: SeriousYoga

In 2015 hielp ik mee in de organisatie van SeriousYoga. Ik dacht mee over de communicatie,¬†hielp mee met het bepalen van doelstellingen, aanschrijven van yogascholen en docenten in heel Nederland en gaf zelf ook lessen voor SeriousYoga in mijn eigen studio (opbrengsten gingen naar 3FM’s Serious Request).

2017: Reddingstation Wijdenes, Streekomroep WEEFF

Om mijn netwerk in West-Friesland verder uit te breiden heb ik mij gemeld om mee te denken over communicatie, sponsoring en event organisatie van Reddingstation Wijdenes.

Streekomroep WEEFF heeft mij ook benaderd en gevraagd om als vrijwilliger actief te worden. De omroep gaat een grote verandering door met een fusie van lokale omroepen Hoorn en Enkhuizen. Ze gaat als nieuwe entiteit verder onder de naam WEEFF. Ik werd gevraagd om alle marketing zaken te coördineren en met het marketing team plannen te maken en acties uit te voeren, zodat WEEFF grote bekendheid en populariteit geniet in de West-Friese markt. Van februari Рaugustus 2017 heb ik hier een klein steentje aan bijgedragen, maar uiteindelijk moeten stoppen ivm te weinig beschikbare tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.